Familiekursus 2002 - en god oplevelse


Efter Ulrikkes første operation meldte vi os ind som livsvarigt medlem af hjerteforeningen og gjorde samtidig opmærksom på, at vi ville tilknyttes børneklubben. Denne tilknytning blev bare ikke oprettet i Hjerteforeningens system og vi modtog derfor ikke Hjertebarnet. 

Af den grund var det først under indlæggelsen i forbindelse med re-operationen i 2002 vi blev opmærksomme på Hjertebarnet - bladet, der udgives af Hjerteforeningens Børneklub. I netop det nummer, vi læste i forældrekøkkenet på 4144, var der omtale og program for familiekurset 2002. Vi blev interesserede, da vi syntes det så spændende ud - alene det at Morten skulle undervise på et af modulerne - det var jo grund nok til at tage helt til Vejle. Derfor meldte vi os til - og det fortrød vi ikke!

For vores familie er det meget langt at køre til Vejle. Normalt bevæger vi os ikke så tit over amtsgrænsen, men vi pakkede bilen og tog afsted fredag den 7. juni efter arbejde. Vi ankom til Vejle Center Hotel ved 17-tiden og blev indkvarteret i et dejligt værelse. Vi var meget overraskede over antallet af deltagere. Hvad havde vi regnet med? Måske 20-30 familier - det viste sig at der var ca. 100 familier med masser af børn. Vi blev straks genkendt som "nye"! Mange kom hen og hilste pænt på os og spurgte om det var vores første gang? Første gang? Øh - nå, ja, på kurset - ja - det var vores første kursus. Og vi som troede at man deltog på familiekursus en gang. Næ nej - der var deltagere, hvor det var 12. gang de deltog.

Ulrikke på familiekursus 2002
Ulrikke er klar til festmiddagen lørdag aften på familiekurset 2002


Lørdag morgen var der først morgenmad og derefter afleverede vi børnene i deres respektive pasningsordninger. Nogle søde, rare og kompetente mennesker havde meldt sig frivilligt til at tage sig af alle de mange unger - Ulrikke kom i "vuggestue" i et stort, tomt hotelværelse med masser af legetøj og tumleplads. Matilde blev afleveret til sin børnepasser Per, der havde ansvaret for 3 børn i alt. Hele gruppen af børn på mellem 6-11 år skulle på udflugt til Givskud Løvepark med madpakker og masser af solcreme. Det var er hit!

Så kunne far og mor gå til undervisning. Vi havde naturligvis meldt os til modulet hvor Morten Helvind skulle fortælle og berette om nye operationsteknikker og metoder - mest for forældre til børn der skal opereres igen. Han var super og vi kunne være blevet siddende i dagevis og høre på ham. Vi talte med andre forældre hvis børn var blevet opereret af Morten og de havde det på samme måde.

Til frokost hentede vi de små fra "vuggestuen" og fik en dejlig buffet på hotellet. De større børn var væk hele dagen på tur, så dem så vi ikke før lørdag eftermiddag ved 16-tiden efter undervisningen. Lørdag aften var der festmiddag i en hal ved siden af hotellet - pga. hjerteforeningens 40 års jubilæum og børneklubbens 25 års ditto - var der rigtig fest med levende musik, klovneoptræden og kæmpe-legoklodser. Aftenen sluttede af med festfyrværkeri, men det så vi ikke - vi var for trætte og sov!

Søndag stod på åben debat for alle deltagere med de forskellige undervisere i plenum - igen kunne vi nyde Morten og hans behagelige måde at være på. De øvrige undervisere var bl.a. en psykolog, en diætist og en socialrådgiver. Vi kørte hjem igen efter at have fået frokost - mætte af gode oplevelser sammen med mennesker man på en eller anden måde har noget tilfælles med. Nøgleordene for vores indtryk af familiekurset var: Veltilrettelagt, velorganiseret og interessant. Vi var "nye" på kurset i 2002, men vi vil meget gerne deltage igen i 2003.