Medfødte hjertefejl


Hjertefejl eller medfødte hjertesygdomme er blandt de mest almindelige medfødte misdannelser. Ca. 8 ud af 1000 børn fødes med en hjertefejl. I Danmark udgør disse 0,8% hvert år ca. 500 børn.

Hjertefejl er ikke nødvendigvis alvorlige. Mange små hjertefejl spiller ingen rolle for helbredet, mens nogle hjertefejl kan være være så alvorlige, at barnet kan dø kort efter fødslen.

Mange børn, der tidligere kun havde små chancer for at overleve, kan i dag se frem til at leve en tilværelse, der er normal eller meget lidt præget af sygdom.

Denne hjemmeside er lavet for at dække det behov, vi som forældre til et nyfødt barn med en alvorlig hjertefejl pludselig oplevede at have. Et behov for at få besvaret spørgsmål, få informationer og ikke mindst se, at andre børn med "vores" hjertefejl kan have det godt på længere sigt.

 

Hjemmesiden er også historien om Ulrikke, vores dejlige hjertebarn. Ulrikke er født med den meget sjældne hjertefejl, der hedder Truncus Arteriosus Communis - i Danmark fødes der hvert år kun 2-3 børn med denne fejl.