Beslutningen om at få en Cavalier


Efter at have været uden hund i næsten 10 år, er det nu lykkedes vores 2 piger at overtale manden i huset til at blive hunde-far igen. Vi havde dengang Tootsie, en skøn cockerspaniel, og vi vil aldrig få en hund som hende.

Nu vil vi gerne have en race, der bliver lidt mindre og lidt lettere at holde mht. pelsen. Valget faldt på Cavalieren, en dejlig selskabshund, der minder lidt om cockeren, men som kun vejer 6-8 kg udvokset.

Da Ronja var fire uger, tog vi afsted for at vælge Ronja blandt de tre hvalpe, som moren Berta havde født. Berta og én af de andre søstre

Her er den lille guldklump. Hende kunne vi bare ikke stå for...


Ronja 4 uger

Vi valgte at reservere en hvalp fra Kennel Red Corner, der ligger i Otterup på Fyn. Ved samtaler med David i telefonen blev vi overbevist om, at her var der en mand, der tog sit job alvorligt og som arbejder for at lave sunde og raske hunde. 

Cavalieren har et problem med en medfødt hjertefejl, men ved at avle bevidst i linier uden denne hjertefejl i alvorlig grad, er det muligt at få hunde, der slet ikke, eller evt. først sent i deres liv, får hjerteproblemer.