Ulrikkes historie - de første dage

Rikke på GN
Dette polaroid-billede blev taget på GN af den jordemoder-elev, der var med til kejsersnittet.

Ulrikke blev født ved planlagt kejsersnit på Rigshospitalet onsdag den 21. februar 2001 - tre uger før termin. Hun vejede 2520 g og målte 49 cm. 

Da hun kommer ud, har hun fået fostervand i lungerne og skal suges en del og have luft og hjælp til at trække vejret, men hun er tilsyneladende okay. Hun bliver dog indlagt på GN, neonathalafdelingen, hvor de igennem det første stykke tid gerne vil se hende hver 3. time til en måling af hendes iltoptagelse i blodet (SAT). Imellem disse besøg på GN, må hun gerne være hos mor på barselsafdelingen.


Far får lov til at overnatte på gangen på barselsafdelingen for at han kan gå ned til GN med Ulrikke. Næste dag, den 22. februar, regner vi med at Ulrikke skal udskrives fra GN, da målingerne er blevet bedre over natten. Klokken 14 ligger mor stadig på barselsgangen og kan ikke forstå, hvor far og Ulrikke bliver af. Hvorfor trækker det ud? Kort tid efter kommer far med Ulrikke i armene og den frygtelige besked: Ulrikke har en hjertefejl, som skal opereres.

Næste