Ulrikkes historie - ny hjerteklap indsat gennem lysken!

Timerne gik, Ulrikke skulle bare ligge stille og få smertestillende med jævne mellemrum, så var hun i godt humør. Hun var også selv glad og stolt over at de kunne lade sig gøre på den lette måde - selvom hun synes det var surt ind i mellem og bare ville hjem!

Lars Søndergård kom og fortalte, at den gamle hjerteklap (pulmunalarterien) var forsnævret til ca. 6mm gennemløb (den var 17mm, da den blev indopereret for 8 år siden). De havde udvidet den nye til ca. 18-19mm, så der burde være godt gennemløb i mange år frem. Hvis eller når hun trænger til en ny, bør det være muligt at føre en ny hjerteklap ind i denne og så udvide igen. SMART!

Det blev far, der sov med Ulrikke på Riget denne gang, mor og Matilde tog hjem og hentede Ronja-hunden hos mormor og så var det hjem og sove - Matilde skulle til tyskeksamen dagen efter.

Matilde blev på denne dag HELT sikker på at hun ikke skal være laborant - altså den type der har med blod at gøre. Hun var meget tæt på at gå i brædderne, da hun så alt blodet i Ulrikkes lyske og personalets anstrengelser for at holde det inde.

Natten forløb fint, kun afbrudt, da Ulrikke skulle have antibiotika kl. 04.
 

Ulrikke tager afsted fra girafstuen på 4144


Fredag formiddag fik Ulrikke taget røntgenbilleder, og hun fik lov til at få kopier med hjem. På dem kan man tydeligt se det nye rør til hjerteklappen, da det er flettet af titaniumtråde. Hun blev også ekkoscannet af Jesper Reimers, der uden problemer udskrev hende. Alt så fint ud, hun skal bare have smertestillende de næste dage efter behov og hjertemagnyl det næste halve år.

Lige da vi var på vej ud af afdelingen, kom Svampebob-firkant på besøg. Der blev taget billeder af børnene sammen med den store figur og alle de indlagte børn fik en taske med gaver i. Ulrikke var superglad for at hun nåede at være med til det:
 

Svampebob-firkant på besøg i legerummet på 4144

... og så kunne hun humpe ned til bilen og komme hjem igen, hvor alle er glade for at det er gået så godt.

Vi håber at hun nu kan leve med denne nye klap indtil hun er voksen - måske til hun gerne vil have børn ...?

Næste