Ulrikkes historie - inden første operation


Om søndagen - dagen før dagen - taler vi med Morten Helvind, der skal operere Ulrikke. Efter samtalen er både mor og far mere rolige, Morten forstår virkelig at få os til at tro på, at det går godt. Han har forklaret de tekniske detaljer og også fortalt om de risici, som operationen indebærer. Der er 10% risiko for, at Ulrikke dør under eller efter operationen, men han fremhæver de 90% chance for at hun overlever. 

Senere søndag taler vi med anæstesilæge Peter Bo Hansen. Han fortæller om hvordan han vil bedøve Ulrikke. På et tidspunkt under samtalen tager han Ulrikkes lille hånd og siger det, som vi tænker over længe efter: Du er så fin udenpå - nu skal vi gøre dig fin indeni.Mor og Ulrikke 25. feb 2001

Natten inden operationen bliver hård - Ulrikke skal fortsat på GN hver 3. time og mades gennem sonden - hun vejer nu 2355g. Vi afleverer hende klokken 3 om natten, så kan vi måske sove lidt, og sygeplejerskerne på GN kan bade hende og gøre klar til klokken 8, hvor hun skal over på operationsgangen.

Næste