Ulrikkes historie - hvad har vi krav på?


En måned efter udskrivelsen fra re-operationen var vi til kontrol i ambulatoriet. I den mellemliggende periode havde Ulrikke fri fra dagpleje og blev passet hjemme af mor. Det er et fast råd, lægerne giver til de hjerteopererede børn: Hold jer hjemme den første måned.

Under indlæggelsen på 4144 kom vi i snak med en anden mor fra samme hjem-kommune. Hun kunne fortælle, at med denne hjertefejl, der er en kronisk sygdom, så kan familien søge hjælp til merudgifter i forbindelse med sygdommen (medicinudgifter, kilometerpenge, parkeringsafgifter, mad på hospitalet, deltagelse i børneklubbens familiekursus - kort sagt alt det, som man ikke ville bruge penge på, hvis ens barn ikke var sygt.) 

Vigtigst af alt - man kan ved kontrol, indlæggelse og efterfølgende nødvendig pasning i hjemmet få tabt arbejdsfortjeneste - dvs. ens arbejdsgiver betaler ikke løn, men det gør kommunen til gengæld, uanset hvad ens løn normalt er. Alt dette var helt nyt for os og efter udskrivelsen fik vi naturligvis travlt med at få ordnet det bureaukratiske papirarbejde, der skulle til for at få paragrafferne 28 og 29 bevilget. men siden da har der bestemt heller ikke været problemer - sagsgangen i vores kommune fungerer upåklageligt når man først er inde i systemet.

1 måned efter re-operation
1 mdr. efter re-operationen. Ulrikke er allerede så flot på maven!


Et godt råd: Tal med Rigshospitalets socialrådgiver Lis Katkjær og få hende til at søge hjemkommunen om den hjælp, man har krav på. Hun kender systemet og har let adgang til at få de behandlende læger til at skrive erklæringerne.

Næste