Ulrikkes historie - ferier


Jo - man kan sagtens tage på ferie med et hjertebarn. Inden vi fik Ulrikke var vi på charterferie ca. 2 gange om året og derudover på sejlerferie i vores båd i 2-3 uger hver sommer. Dette feriemønster var vi spændt på, om vi ville kunne fortsætte. Og egentlig er det gået ret godt. Okay, Ulrikke er heller ikke et barn, som er præget af sin sygdom - der skal ikke tages specielle hensyn, og hun tåler varme lige så godt (eller dårligt...) som os andre.

Første gang vi tog på flyferie med Ulrikke, var da hun var et halvt år og vi var en uge på Malta. Der var meget varmt og Ulrikke var mere eller mindre bundet til sin klapvogn for at være i skygge. Derudover havde hun det problem, at hendes tårekanaler til næsen endnu ikke havde åbnet sig, hvilket gjorde, at hendes øjne snaskede meget. Derfor var Maltas små irriterende fluer helt vilde med at komme ind og sidde og guffe i hendes øjne. Så den uge tilbragte hun i klapvognen totalt hyllet ind i et fluenet. Det var lidt synd, men hun nød at bade i babybassinet og flyveturen frem og tilbage var ikke noget problem.


Kort efter re-operationen i januar 2002 bestilte vi en rejse til Tenerife - vores foretrukne rejsemål - med afrejse knap 2 måneder efter. Vi kontaktede Jesper Reimers, kardiologen, der udskrev hende, og han erklærede hende fuldt egnet til at rejse. Så vi var afsted en uge - det var en skøn afslutning på den hjemlige rekreation.

I sommerferien var vi afsted 2 uger i vores båd. Vi valgte at tage rundt i Roskilde fjord og Isefjorden, da Ulrikke ikke er til at styre på så få kvadratmeter. Helt ulig sin storesøster er Ulrikke det barn, der gerne vil kravle ud af båden hele tiden - man skal holde øje med hende konstant!

Ulrikke på Tenerife marts 2002
Ulrikke er på Tenerife for 1. gang, 2 måneder efter re-operationen.

Derfor er fjordene et godt sted at sejle rundt, da afstandene er små og tiden undervejs dermed mindre.

I oktober 2002 var vi endnu engang afsted en uge til Tenerife - og denne gang var Ulrikke bare frisk på det med at bade i swimmingpoolen.

Kort sagt: At have et hjertebarn er ikke ensbetydende med at den står på campingferie i køreafstand til Rigshospitalet resten af livet, men der er selvfølgelig spørgsmål om større eller mindre risiko efter en operation, problemer omkring medicin, forsikring osv. Det er i hvert fald en god ide at tale med kardiologen når man alligevel er til kontrol og det er en god ide at tegne en udvidet rejseforsikring. Hvis man rejser jævnligt kan det betale sig med de nye rejseforsikringer gennem ens normale forsikringsselskab.

Når man er til kontrol i ambulatoriet kan man få oprettet et hjertekort til ens barn. Hjertekortet er en minijournal over barnets sygdom med forklaring på engelsk om hvad barnet fejler og eventuelle operationer. Dette kort kan man medbringe på rejser og det giver en tryghed at man ikke i smug skal øve sig i at forklare på fremmedsprog hvad ens barn fejler.

Næste