Ulrikkes historie - på intensiv efter 3. operation


Vi gik tilbage til stuen på 4144, gik i bad og spiste morgenmad. Så af sted til med vores ting til patienthotellet, hvor vi endnu engang blev henvist til gæsteværelserne længst væk. Vi fordrev resten af ventetiden i legerummet på 4144, men da klokken var 14 gik vi ud og ventede på gangen. I det samme kom Morten smilende gående og kunne med det samme fortælle, at alt var gået planmæssigt – han havde fået plads til homograften og chancerne for en rimelig holdbarhed skulle derfor være bedre. 

Vi nåede lige at give Ulrikke et krammeknus inden hun blev kørt ind på intensivstuen, men først klokken 15.00 kunne vi komme ind og sidde hos hende. Hun lå i respirator, havde Om aftenen på intensiv efter operationentissekateder, A-kanyle i lysken, CVK i halsen, sonde i næsen udover respiratorslangen, 2 dræn (et til hjertet og et til lungen) og 4 paceelektroder. Af medicin fik hun kun nitroglycerin, dopmin og morfin. Hun havde det rigtig godt og rettede sig hurtigt i forhold til de andre gange. Allerede kl. 17.00 var hun ude af respiratoren, men hun fik C-pap og de lod den lange tube ligge til senere på aftenen. 

I løbet af den aften måtte vi af og til være 3 mand til at holde Ulrikke. Hun ville både om og ligge på maven, ud af sengen og hun slog og sparkede om sig. På et tidspunkt blev det så slemt, at hun måtte døses lidt med morfin. Peter Bo kom og kiggede til hende og han var bestemt ikke glad for at hun havde fået dormikum, men han havde heller ikke set hvor aktiv hun var. 
Hun fik lov til at sove rusen ud og vågnede efter en times tid og var meget tørstig. Hun rakte ud efter et glas og sagde mæ-mæ (mælk). Hun bællede både sødmælk, vand og saft i sig og så lagde hun sig ned igen og sov rigtig godt. 

Ulrikke er faldet i søvn ned i mælkeglasset!Peter Bo kom på et tidspunkt igen og troede at hun fortsat fik sovemedicin. Da han hørte, at hun kun var på mælk og saft mente han, at hun helt sikkert bare ville brække det hele op igen. Men hun sov fast og godt efter at have fået noget ned i maven og derfor gik vi over på patienthotellet for at sove kl. 23.00. Natsygeplejerskerne lovede at ringe efter os hvis hun vågnede i løbet af natten.

Næste